Uw winkelwagen is leeg — winkelen »

Klik hier voor mooie foto's en ideeën
met de Stick it VCC®
.

Stick it VCC® Recepten

Met rietsuiker gecaramelliseerde kipfilet , gemarineerd met gember, citroengras, kikoman en knoflook

Ook lekker met eendenborstfilet.

1 kg. Kipfilet
2 dl. Kikomansaus
1 dl. Zoete ketjap
30 gr. Gemberpuree
20 gr. Serehpuree
30 gr. Knoflookpuree
10 gr. Korianderpoeder
1 dl. Sinaasappelsap
½ dl. Frambozenazijn
1 dl. Kippenfond
Rietsuiker

Wrijf de kipfilet goed in met de sereh, gember, knoflook en de korianderpoeder. Doe hier de kikoman en de ketjap overheen.
Laat dit minimaal 1 uur marineren (twaalf uur marineren is optimaal)
Haal de kipfilets uit de marinade en laat ze uitlekken.
Caramelliseer rietsuiker in een pan en bak hier de filets in tot deze bruin glanzend zijn en rosé van binnen.
Haal de kipfilets uit de pan en blus de caramel af met sinaasappelsap, azijn en de fond. Laat dit inkoken.
Snijd de kipfilets in blokjes of plakjes en trek deze door het sausje. Doe dit op de prikker